00 Els ambients del CEIP Blai Bonet.

  • MITJÀ DE CONTACTE AMB ELS ALUMNES:
  • El blog d’educació infantil.
  • TUTORES: Grup de WhatsApp d’Educació Infantil responent les consultes i dubtes es tan aviat com es pugui via WhatsApp.
  • ESPECIALISTA DE MÚSICA: Grup de WhatsApp d’Educació Infantil.
  • ESPECIALISTA D’ANGLÈS: Grups de WhatsApp d’Educació Infantil. En cas de consultes es poden fer al correu electrònic laura20@cpblaibonet.net què es contestaran tot d’una que es pugui en horari lectiu.

INDICACIONS GENERALS

Benvolgudes Famílies,
Les mestres d’infantil, som conscients de la dificultat què per molts de vosaltres suposa tots aquests dies sense què els infants puguin anar a l’escola. És important pensar què és per un bé comú, pel seu i pel de tots els què els envoltem i què amb el granet d’arena de cada un de nosaltres farem què aquesta situació passi el més aviat possible i en sortim el més ben parats què poguem.
A més d’activitats puntuals com afegir-se a l’acció de pintar un arc de Sant Martí amb el lema Em quedo a casa i penjar-lo a fora compartint una foto al xat i d’altres que puguin sorgir també volem fer-vos una sèrie de suggerències per tal de què aquests dies a casa siguin més entretinguts per als infants i també per les famílies.
-Fer-los part de les feines de la llar: de vegades és més fàcil fer-ho nosaltres per fer-ho més ràpid, però hi ha petites tasques què ells poden anar fent al llarg del dia, i què els faran sentir útils a més de potenciar la seva autonomia com puguin ser: ajudar a fer el llit, ordenar, passar l’aspirador, ajudar a preparar el dinar, parar taula, plegar roba, estendre…
-Activitats amb contes: els contes tenen moltes possibilitats a més d’agradar-los moltíssims com poden ser: mirar un conte, que els infants contin el conte a un altre membre de la família, lectura conjunta, conversa posterior al conte, dibuix sobre el conte, inventar-se un altre conte… -Dibuixos: els dibuixos tenen cabuda en qualsevol part del dia i en qualsevol activitat. Poden fer dibuixos lliures, dibuixos sobre allò què els agradaria fer, sobre un conte, dibuixar amb plantilles, colorejar…
-Lectoescriptura: a l’escola treballam la lectoescriptura a partir de la funcionalitat d’aquesta, per això una bona activitat és convidar a l’infant en algun moment del dia a escriure el seu nom, a relacionar lletres que veuen amb les del seu nom o d’algun conegut, fer la llista de la compra, escriure una carta a un amic…
-Logicomatemàtica: En el dia a dia, realitzam operacions de lògica i de matemàtica què fan que els nostres infants vagin aprenent i interioritzant nombres, quantitats, seriacions… simplement es tracta de comptar coses com siguin coberts, classificar seguint diferents criteris, colors, formes etc…
-Jocs de taula: és un bon moment per aprendre a jugar jocs de taula tradicionals o nous, inclús d’inventar-se’n algun.
-Música: la música sempre és una manera de passar una bona estona. Podem compartir una estona musical amb els nostres infants, deixant que ens ensenyin les cançons que ells saben o ensenyant-los algunes cançons noves.
-Manualitats: amb materials què tenim a casa els podem posar a l’abast dels infants per a què facin manualitats de retallar, aferrar, enganxar…
-Fer relaxació: per moments de tensió, podem posar una musiqueta de fons tranquil·la i relaxar-nos fent respiracions o alguna postura de Ioga.
En aquests moments tan delicats, volem donar les gràcies a totes les famílies per la vostra col·laboració i recordem què… Si quedem a Casa, Hi guanyam tots!

ESPECIALISTA DE MÚSICA

Cantar les cançons apreses a classe.

ESPECIALISTA D’ANGLÈS

S’enviarà a les famílies vídeos per repassar el vocabulari i cançons treballades a classe així com petits contes online en anglès.